ماجرای ادامهدار سوءاستفاده از زائران اربعین/بلیت از نجف به تهران و مشهد ۷۲ میلیون!
گروه جامعه خبرگزاری آنا- احسان یعقوبی، اربعین هر سال که فرا میرسد، در کنار شور و ذوقی که عاشقان امام حسین(ع) برای شرکت در مراسم پیادهروی در کشور عراق دارند، متأسفانه برخی نیز هستند که از این موضوع سوءاستفاده کرده و تا جایی که میتوانند از طُرق مختلف اقدام به مالاندوزی میکنند. مهمترین مثال آن هم افزایش قیمت بلیت هواپیما در آستانه اربعین است. موضوعی که همه ساله شاهد آن هستیم و با اینکه هر سال رخ میدهد، اما مسئولان مربوطه گویی در این ایام در خوابی خرگوشی به سر میبرند. وقتی موضوعی که همه ساله رخ میدهد، این شائبه را بین زائران بهوجود میآورد که عزمی جدی برای مقابله با سودجویان و دلالان در این زمینه وجود ندارد.
موضوع افزایش بلیت هواپیما به سمت شهرهای نجف و بغداد با اینکه نرخ مشخصی از سوی سازمان هواپیمایی برای آن اعلام شده بود، امسال نیز مشکلاتی را برای زائران به وجود آورد. از طرفی امسال که فقط مرز هوایی برای خارج شدن زائران در نظر گرفته شده بود، دور از انصاف بود که قیمت فروخته شده از سوی برخی شرکتها و آژانسهای هواپیمایی تا ۱۰ میلیون و ۲۰ میلیون تومان برسد. البته با اعتراض زائران نسبت به این موضوع، سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی ورود کردند و از مقطعی به بعد، برای دور رفت، بلیتها براساس همان قیمت مصوب به فروش رسید و تا حدودی اوضاع سامان پیدا کرد. قیمت مصوب از تهران به نجف به صورت رفت و برگشت ۵ میلیون تومان و از مشهد به نجف نیز ۶ میلیون تومان بود.
معاونت بازرسی وزارت راه و شهرسازی نیز با استقرار در فرودگاهها، شرکتها و آژانسهای هواپیمایی جلوی سودجویان را گرفت که جای تحسین دارد، اما حرف زائران و مردم این است که چرا اقدامی صورت نمیگیرد که حداقل در سالهای آتی با این وضعیت مواجه نباشیم. اگر برای دلالان و آژانسهای متخلف و بانیان آنها مجازات بازدارنده در نظر گرفته شود، شاید درس عبرتی برای متخلفانی باشد که برای سالهای آینده برنامه دارند.
قیمت بلیت از نجف به تهران و مشهد به مرز ۷۲ میلیون تومان رسید!
اوضاع سامان پیدا کرد و برخی از شرکتهای متخلف نظیر شرکتی در قم پلمب شدند تا اینکه اربعین تمام شد و حالا برخی از زائرانی که نتوانسته بودند به دلیل معلوم نبودن زمان بازگشتشان به کشور، بلیت رفت و برگشت تهیه کنند، در خرید بلیت برگشت از نجف به تهران و مشهد و سایر شهرها با قیمتهایی از ۳۰ میلیون تا ۷۲ میلیون مواجه شوند. شاید قبل از اربعین که مسئولان متولی اعلام میکردند که زائران بلیت رفت و برگشت تهیه کنند، فکر اینجا را کرده بودند! این طور به نظر میرسد که سودجویی و سوءاستفاده از زائران عاشق امام حسین(ع) تا آخرین لحظات ایام اربعین نیز ادامه دارد.
برخی از زائرانی که هماکنون در خاک عراق به سر میبرند؛ از قیمتهای نجومی برخی از پروازها به سمت ایران گزارش میدهند که قیمت مصوب برگشت به سمت تهران ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و به سمت مشهد ۴ میلیون تومان اعلام شده بود. البته ناگفته نماند که این اقدام از سوی معدودی از آژانسها و ایرلاینها صورت گرفته است، اما حرف این است که اگر مصوبهای برای قیمت بلیتها اعلام شده، همه باید به آن تمکین کنند و حتی یک آژانس هم نباید به خودش اجازه افزایش قیمت بلیت را بدهد.
برخورد جدی بازرسان وزارت راه با سودجویان/ مبالغ اضافه گرفته شده از زائران به آنها عودت داده میشود
در این زمینه امید کوثریفر، دبیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین به خبرنگار آنا در خصوص اعتراض برخی از زائران به دلیل بالا بودن قیمت بلیت هواپیما به سمت ایران میگوید: «این قیمتهایی که شما اعلام میکنید هرگز قابل قبول نیست، چرا که قیمت مصوب اعلام شده از سوی سازمان هواپیمایی به سمت تهران ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و به سمت مشهد، ۴ میلیون تومان است و برای سایر شهرها نیز قیمت مصوب وجود دارد. البته که برخی از آژانسها و شرکتها تخلفاتی در زمینه افزایش قیمت بلیت داشتند که سازمان بازرسی به موضوع ورود کرد و برخورد جدی با متخلفان انجام داد. این نکته نیز حائز اهمیت است که قیمتهای مصوب برای ایرلاینهای داخلی است و ما برای ایرلاینهای خارجی نمیتوانیم تصمیم گیری کنیم. با این حال همانطور که وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد؛ هر زائری که با قیمتهای نامتعارف مواجه شد مراتب را به بازرسان این وزارتخانه که در فرودگاهها مستقر هستند اعلام کند تا هم پول بیشتری که از آنها گرفته شده عودت داده و هم با شرکتهای متخلف برخورد شود.»
بیشتر بخوانید:
۱۴ فرودگاه کشور آماده استقبال از زائران اربعین
پدفتر مسافرتی متخلف در قم پلمب شد + جزئیات
روزانه ۵۰ پرواز به عراق داریم
گزارش آنا از ازدحام زائران اربعین در فرودگاه امام خمینی(ره)
وی ادامه میدهد: «از آنجا که برای مراسم امسال امکان خروج از کشور فقط از طریق مرز هوایی انجام میشد، لذا جلسات متعددی را با سازمان هواپیمایی داشتیم که الحقوالانصاف این سازمان نیز پای کار بود و در مدت ۵ روز حجم زیادی از زائران را به خاک عراق رساند. ما به زائران اعلام کرده بودیم که بهراحتی بلیت رفت و برگشت تهیه کنند، اما برخی از زائران به دلیل اینکه زمان برگشتشان به کشور مشخص نبود، این کار را انجام ندادند و البته برای راحتی زائران از منظر اقتصادی نیز دو مرز شلمچه و مهران را نیز بازگشایی کردیم. نه فقط در خصوص قیمت بلیت هواپیما، بلکه در خصوص قیمت بلیت سایر حمل و نقل عمومی نیز اگر پول بیشتری از زائران اخذ شود، زائران مراتب را در پایانهها به بازرسان اعلام کنند تا برخوردهای لازم انجام شود.»
کوثریفر میگوید: «از سازمانهای نظارتی تشکر میکنیم که با آژانسهای متخلف برخورد کردند و به زائران این امید را میدهم که مسئولان متولی و ستاد اربعین با افرادی که بخواهند در ایام اربعین از این شور و ذوق زائران سوءاستفاده کنند، برخورد جدی خواهند داشت.»
به هر حال اربعین امسال هم با تمام اقدامات مثبت ستاد اربعین و نهادهای متولی و تمام کمی و کاستیهایی که بیشتر در حوزه افزایش قیمت بلیت هواپیما و سرگردانی زائران در فرودگاهها و آژانسهای مسافرتی بود، به پایان رسید و امید است که مسئولان در سالهای آتی، شرایط را برای حضوری پرشور در مراسم اربعین مهیا کنند.
انتهای پیام/۴۱۷۴/پ
انتهای پیام/